Kalesija Online Forum

Kalesija Online :: Sajt kalesijske raje

Trenutno niste prijavljeni...

#1 18.07.2010. 04:00:28

travka
Forumash
Komentari: 637

KAKO UCINITI SVIJET BOLJIM MJESTOM ZA ZIVOT

svima koji imalo razmisljaju GLOBALNO i onima koji ce tek shavtit' koliko je globalan nacin razmisljanja "revolucionaran" na koji pristupamo svemu i svakome oko nas, svemu cega smo dio... UNIVERSUMU, prosto svima, mi mala ljudska bica, obicni smrtnici mozemo uciniti nas svijet boljim, matematicki jednostavno...  nakon nedavno pogledanog filma i sinoc lijepog sna, lijepog kakvog se duzi period ne sjecam da sam sanjao, pade mi na um kako bi se moglo pokusat' ucinit' svijet boljim, ovim ne isticem da je nas dunjaluk los ali s obzirom na danasnjicu mnogo je ljudi koji reci da je sve otislo do djavola... ja bih ovako na svijetu, hvala Allahu, danas dise oko 6,5-7 milijardi ljudi, vjerujte dovoljno je da samo jedno od nas u ovom trenutku odluci da ucini samo tri dobra djela prema tri druge osobe, djela koja ce imati znacaja i zivotu ljudi kojima cemo pomoci jer ovdje je bitna osoba koju odaberemo i samo djelo mora da ima ucinak da i ta ista osoba ucini tri dobra djela prema druge tri osobe i tako u nizu... nije tesko izracunat' kako i koliko brzo bi se sirila pojava zamislite samo tri dobra djela su dovoljna da se svijet ucini boljim, naravno nisam izostavio cinjenicu da nisu svi ljudi skloni dobrim djelima ali kako u svim ljudima ima dobrote pa bili oni i zli, ova ideja ni malo nije ne izvodljiva... KAKO BI STE VI UCINILI SVIJET BOLJIM MJESTOM ZA ZIVOT

sve za dobar "entertainment" KL,M

Jock tu!

#2 18.07.2010. 04:59:59

undefined
Član
Komentari: 74

Re: KAKO UCINITI SVIJET BOLJIM MJESTOM ZA ZIVOT

Hmm...raditi na podizanju svijesti. Ukinuti generaliziranje koje mi, između ostalog, ponajviše ide na živce. Poštovati način života svih ljudi sve dok se ne ugrožavaju prava i slobode drugih ljudi. Recimo, šta nekog briga koliko ko puta klanja u svojoj kući, džamiji i sl. Nek poštuju one koji ne žele da klanjaju jer je to njhov izbor i na kraju krajeva svi ćemo pred Bogom odgovarati za svoja djela i postupke a ne za djela svojih komšija i sugrađana. Vjerovanje ili nevjerovanje je stvar ličnog izbora i tu niko nema prava da nameće svoja uvjerenja. Eh, kad riješimo probleme u međuljuskim odnosima ljudi pripadnika različitih religija, treba riješiti ove kvazinacionalne probleme. Nek svako voli svoju državu najviše na svijetu al' u tuđu nek ne dira. Mojim jezikom: ''crko svak ko u Bosnu bocka''. Ipak, niko ne može birati gdje će biti rođen. Ljude treba dijeliti na loše i dobre. Svaki zločin kazniti primjerenim kaznama (ako uopšte postoje primjerene kazne za neka nedjela).
Huliganstvo? Vandalizam? Na stadione svi mlađi od 17 godina mogu doći jedino u prisustvu roditelja ili staratelja. Htjeli to priznati ili ne, niko se ne pravi majmun pred roditeljima. Obezbijediti video-nadzor i u skladu s glupiranjem debele novčane kazne, jednom moraju doći pameti.
Neki dan sam čitala neke novine i kažu da svaki 5 stanovnik BiH je na granici siromaštva, a svaki četvrti je gojazan. Ljudska pohlepa je čudna stvar. Neko ima previše, neko nema nikako. Ne kažem da svi trebaju imati jednako al' makar onaj nivo imovine dovoljan da se obezbijedi pristojan život. Ko ne može raditi treba da mu država obezbijedi primanja a ko može treba mu naći posao kakav-takav. ( ovo jeste mašta, ali da se vrate pokradene pare od strane političara i iskoriste na pravi način ova država bi procvjetala). Dok pišem ovo prvenstveno mislim na BiH, tu sam i imamo previše problema. Svijet k'o svijet. Ima boljih društava, ima lošijih al' na neki način svi problemi su aktuelni. Travka, tvoja ideja nije loša. Treba obezbijediti mogućnost za :''
tri dobra djela prema tri druge osobe, djela koja ce imati znacaja i zivotu ljudi kojima cemo pomoci jer ovdje je bitna osoba koju odaberemo i samo djelo mora da ima ucinak da i ta ista osoba ucini tri dobra djela prema druge tri osobe i tako u nizu..''

Life isn't about waiting for the storm to pass, it`s about getting out there and dancing in the rain.

Jock tu!

#3 19.07.2010. 05:36:51

almedina_h
Član sa zabranom
Komentari: 73

odlicna tema za svijet bih imala nekoliko ideja samo jos jednu anketu da realizujem bas imam ispit iz slicne teme ali to cu u narednom komentaru sad bih se vise posvetila KAKO UCINITI KALESIJU I OVU WEB STRANICU BOLJOM pod hitno sprovesti reviziju uposlenika ovog sajta moderatora a i administratora ko ih samo zaposli nacin na koji obavljaju svoj posao je neprihvatljiv prikosnoven i pun predrasuda ovdje se radi o velikom broju clanova a ustupanje privilegija nekim clanovima za tamo nelih pisljivih 10KM je neoprositvo sramota i olicenje neprofesionalizma a u kalesiji bi trebalo lovit ove lazne intelektualce kao i delikvente svih vrsta kao sinter kerove dosta je bilo da svojim bezobrazlukom sramote kalesijsku omladinu

Bosno u srcu nosim te

Jock tu!

#4 19.07.2010. 08:51:38

rehan
Član
Komentari: 42

svako svoje breme na ledjima nosi...

Jock tu!

#5 19.07.2010. 12:24:43

mrtav_ladan
Novajlija
Komentari: 25

almedina_h piše:

odlicna tema za svijet bih imala nekoliko ideja samo jos jednu anketu da realizujem bas imam ispit iz slicne teme ali to cu u narednom komentaru sad bih se vise posvetila KAKO UCINITI KALESIJU I OVU WEB STRANICU BOLJOM pod hitno sprovesti reviziju uposlenika ovog sajta moderatora a i administratora ko ih samo zaposli nacin na koji obavljaju svoj posao je neprihvatljiv prikosnoven i pun predrasuda ovdje se radi o velikom broju clanova a ustupanje privilegija nekim clanovima za tamo nelih pisljivih 10KM je neoprositvo sramota i olicenje neprofesionalizma a u kalesiji bi trebalo lovit ove lazne intelektualce kao i delikvente svih vrsta kao sinter kerove dosta je bilo da svojim bezobrazlukom sramote kalesijsku omladinu

kakvi li su ti ispiti kada na njima ne ucis da u gramatici svakog jezika postoji tacka, kao predah da se zna kad je misao zavrsena, a ne sve iz "cuga" da insana mozak zaboli.. ano
smijesna li komentara Allahu dragi.. ano ima narod u Bosni i Hercegovini sta da jede.. rat se hvala Allahu dz.s., zavrshio..
Allahimanet...

Jock tu!

#6 19.07.2010. 16:45:24

ban
Novajlija
Komentari: 9

Slazem se Rehane s tobom! Najsmjesnije je kada neko hoce da dijeli lekcije nekom a sam bih se trebao, prema rjecniku koji koristi u komentarima, vratiti u obdaniste jer ocito ono osnovno "odgoj" nedostaje!!!

Jock tu!

#7 19.07.2010. 20:26:22

travka
Forumash

necu  sad opet monotono napominjat' kako ni ovo nije tema ili jeste za svakakva skrabanja osim za ono sto je autor iste mislio postici, almedina i ovi ostali, dajte molim vas... pokusajmo jos jednom napisati nesto vise vezano za temu, bez ukazivanja na sve moguce detalje gramatickih gresaka i manifestovanje nekakvih frustracija samo zato sto nam se ne svidja neki prethodni komentar ili sto je tamo negdje "mlijeko bijelo" pa raspalimo sa svime i svacim na onoga ko napisa isti a o temi ni trunke, naravno osvrcuci se na citav ovaj  forum vecina nas s vremana na vrijeme svasta pisemo bilo vezano za teme ili ne, nadam se da ce ovo sta ja napisah imat imalo smisla i veze s temom koja ipak mozda i nije slucano postirana...

Jock tu!

#8 21.07.2010. 01:40:35

blasko
Novajlija
Komentari: 3

Verovatno postoje razna resenja, ideje, programi i slicne akcije da bi se poboljsao zivot ljudi na nasoj planeti ali danas to i nije bas tako lako izvodljivo. Po svemu sudeci a i iz podataka svima nama jasnim, mi smo razvili tehnologiju a time i sve ostalo kao i samu vrstu, u zadnjih 100 godine, vise, bolje i brze nego od samog pocetka racunanja vremena. Time se i napravio propust sagledavanja posledica (globalno zagrevanje ili zahladjivanje, problem industrijskog otpada, moderni ratovi itd.) koje su uzrokovane istim razvijenjam ljudi kao svesnih bica. Hvala bogu, onoliko koliko mi znamo nebi trebale da budu neresive. Toliko o problemu, moje razmisljanje o ovoj ideji je sirokoga spectra pa bi mi trebalo mnogo vise nego jedan, normalan i citak komentar ali ukratko, svet se moze ucini boljim mestom za zivot vrlo jednostavno, >>svaka osoba ili bar ona kompetentna sa samo malo vecom dozom socijalne svesti i implementacijom takve, moze potaknuti neke pristupe i promene ka boljem, u drugom smislu isticati jasnije razlike izmedju dobrih i losih dela, mada ponekad mi ljudi ucinimo dobra dela ali ne dovoljno dobra i takav proces u nizu, znatno bi imao uticaja ka poboljsanjem danasnjeg sveta koji itekako ima dosta za promeniti, ka boljem naravno.

kalesiji treba hitno jedan super heroj

Jock tu!

#9 21.07.2010. 08:05:23

travka
Forumash

ne samo zato sto sam ja postavio ovu temu vec po pitanju opste globalnog dobra i razvijanja socijane svijesti, malo sam razocaran brojem upisa na ovoj temi, ocekiv'o sam vecu posjecenost, vidi se iz prilozenog koliko nas zanimaju ovakve inicijative i koliko jos trebamo radit' svi na svojim vlastitim spectrima ili pogledima na buducnost koju ostavljamo buducim narastajima, kako god, ja sam optimista u opstem pogledu na buduci svijet i zivot ljudi koji je pred nama, ipak mislim da nakon zadnjih 20 godina raznih ekonomskih problema, ratova (nazalost neki i danas traju) a time i humanitarnih kriza, gladi u ne razvijenim a Boga mi i unekim razvijenim, dijelovima planete i elementarnih nepogoda raznih kategorija, ipak dolazi, pa moze se reci, ako ne zlatni, onda "srebreni" jel' period, mozda ce neko reci da pisem gluposti ali to je moj nacin razmisljanja... svako dobro svim ljudima od srca zelim

Jock tu!

#10 22.07.2010. 04:14:41

caulfield
Napredujem!
Komentari: 403

ban piše:

Slazem se Rehane s tobom! Najsmjesnije je kada neko hoce da dijeli lekcije nekom a sam bih se trebao, prema rjecniku koji koristi u komentarima, vratiti u obdaniste jer ocito ono osnovno "odgoj" nedostaje!!!

Da! Apsolutna istina!

Jock tu!

#11 22.07.2010. 08:47:13

din99
Napredujem!
Od: alsace.fr
Komentari: 332
Web

caulfield piše:

ban piše:

Da! Apsolutna istina!

Ti zacepi!Obzirom da si se izblamirao,nisi u stanju nikom da dijelis lekcije.Pogotovo ti ne.

cekam da odgovoris  pa da se i ova tema zatvori.Nadam se da hoce! down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down

Kad bi se zakoni sprovodili jednako prema svima ne bi nas ovako vijali i gonili...
Zakon treba primenjivati u potpunosti ili ne primenjivati ga uopste, rece zrtva zakona

Jock tu!

#12 22.07.2010. 12:37:02

caulfield
Napredujem!
Komentari: 403

din99 piše:

caulfield piše:

ban piše:

Da! Apsolutna istina!

Ti zacepi!Obzirom da si se izblamirao,nisi u stanju nikom da dijelis lekcije.Pogotovo ti ne.

cekam da odgovoris  pa da se i ova tema zatvori.Nadam se da hoce! down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down

Jao kako si ti pismen i kulturan. Koji pacijent  smile06

Jock tu!

#13 22.07.2010. 16:18:04

din99
Napredujem!
Od: alsace.fr
Komentari: 332
Web

caulfield piše:

din99 piše:

caulfield piše:

Da! Apsolutna istina!

Erranti via monstrato ,est unus quisque faber ipse suae fortunae ,etc. .. bye2

Kad bi se zakoni sprovodili jednako prema svima ne bi nas ovako vijali i gonili...
Zakon treba primenjivati u potpunosti ili ne primenjivati ga uopste, rece zrtva zakona

Jock tu!

#14 22.07.2010. 21:07:53

travka
Forumash

caulfield piše:

din99 piše:

caulfield piše:

Da! Apsolutna istina!

Ti zacepi!Obzirom da si se izblamirao,nisi u stanju nikom da dijelis lekcije.Pogotovo ti ne.cekam da odgovoris  pa da se i ova temazatvori.Nadamsedahoce! down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down  down

caulfield, ne bih zelio da ti uskracujem slobodu govora i pisanja ali ovo sigurno nije mjesto za jos jednu tvoju bezobraznu igru rijeci i uvreda pa samim time mislim ako bi se imalo moci tebi zabranit' pisat' svasta po ovom forumu to i nebi bilo uskracivanje prava vec zabrana zloupotrebe istog... dajte jednom zaroflajte komentare da makar imaju iole smisla vezanog za temu a neka prepucavanja/razlike u misljenjima sve dok se imalo drzimo nekakvog bontona pisanja i zasto nebi pokuso' da ucinis prvo dobro djelo da bi tvoj svijet bio bolje mjesto, da nedjes sebi jednom prijatelja ovdje a ne samo obrnuto... peace

Jock tu!

Podnožje