NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

MUP TK-a: Konkurs za 50 novih uposlenika do kraja godine

... | 9. Novembra 2011.
19:00
Kalesija Online

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost MUP-u Tuzlanskog kantona da u narednih nekoliko mjeseci provede konkursnu proceduru za prijem 50 novih uposlenika, odnosno 40 policajaca i deset mlađih inspektora, piše Oslobođenje.

Prema riječima Bege Gutića, ministra unutrašnjih poslova TK-a, konkurs će biti raspisan do kraja ove godine kako bi novi uposlenici počeli raditi već u januaru naredne godine.

– Nama je izuzetno značajno ovo kadrovsko jačanje, s obzirom na to da u MUP-u Tuzlanskog kantona imamo 85 invalida rada, koji ne mogu obavljati neke poslove. U toku ove godine ostali smo bez 30-ak uposlenika, koji su otišli u penziju, u druge policijske agencije ili su jednostavno napustili MUP iz nekih razloga. Zbog toga je bitno da primimo nove ljude – pojasnio nam je ministar Gutić.

Gutić je istakao da je glavni zadatak čelnika MUP-a TK-a u narednih nekoliko dana, do raspisivanja konkursa za prijem novih policajaca i mlađih inspektora, izmijeniti dio pravila kako bi se izbjegle greške iz prošlosti, kada je MUP TK-a bio središte afera o namještenim konkursima.

U jednoj takvoj aferi, aktuelnoj prije nekoliko godina, u vrijeme kada je ministar unutrašnjih poslova bio Sead Omerbegović, a komesar Nedim Mutapčić, procurile su i informacije o dopisivanju odgovora pojedinim kandidatima kako bi imali dovoljno bodova za prijem u radni odnos. U svom „bodovnom zanosu” članovi komisije su nekim kandidatima davali čak i više bodova od maksimalnog broja koji se može osvojiti na testovima.

Oslobođenje

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Najave, Promocija, Vi pitate