NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Načelnik Doboja izvinuo se za incident u Memićima i obećao pomoć

| 1. Septembra 2011.
14:41
Kalesija Online

Načelnik opštine Doboj Obren Petrović, danas se u Tuzli sastao sa predstavnicima Udruženja nestalih Zvorničana kako bi se izvinio i iskazao svoje žaljenje zbog prošlonedeljnih izgreda grupe navijača fudbalskog kluba „Sloga“ iz Doboja , koji su skrnavili šehidsko mezarje u Memićima.

– Doboj je probosanski, multietnički grad i ovo što se dogodilo najmanje je trebalo Doboju. Održali smo sastanak u „Slogi“ i ustanovili propuste koji su učinjeni. Moja želja je da kažem ljudima iz Zvornika da ovo što je uradila grupa navijača nije slika Doboja niti njegovih stanovnika. Mi želimo suživot i mir na cijelom prostoru BiH i kao načelnik sam osjećao potrebu da se sastanem sa predstavnicima udruženja i da im to kažem. Pogođen sam informacijom da je na mezarju u Memićima ukopano preko 600 žrtava i da se još traga za više od 500 – kazao je načelnik Petrović poručujući da izgrednici imaju svoja imena i prezimena i da za svoje ponašanje trebaju odgovarati pred zakonom.

Načelnik Doboja, Udruženju nestalih Zvorničana danas je obećao novčanu pomoć od 15.000 maraka za izgradnju Memorijalnog centra u sklopu mezarja Memići.

Inače, sastanku sa predstavnicima Udruženja nestalih Zvorničana prisustvovali su i potpredsjednik RS-a Enes Suljkanović i delegat u Vijeću naroda RS-a Fadil Banjanović na čiju inicijativu je i došlo do današnjeg sastanka.

Dnevni avaz

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme