NEON Televizija - Kalesija Online - Živinice - Zvornik

Načelnik Doboja izvinuo se za incident u Memićima i obećao pomoć

| 1. Septembar 2011.
14:41
Kalesija Online

Načelnik opštine Doboj Obren Petrović, danas se u Tuzli sastao sa predstavnicima Udruženja nestalih Zvorničana kako bi se izvinio i iskazao svoje žaljenje zbog prošlonedeljnih izgreda grupe navijača fudbalskog kluba „Sloga“ iz Doboja , koji su skrnavili šehidsko mezarje u Memićima.

– Doboj je probosanski, multietnički grad i ovo što se dogodilo najmanje je trebalo Doboju. Održali smo sastanak u „Slogi“ i ustanovili propuste koji su učinjeni. Moja želja je da kažem ljudima iz Zvornika da ovo što je uradila grupa navijača nije slika Doboja niti njegovih stanovnika. Mi želimo suživot i mir na cijelom prostoru BiH i kao načelnik sam osjećao potrebu da se sastanem sa predstavnicima udruženja i da im to kažem. Pogođen sam informacijom da je na mezarju u Memićima ukopano preko 600 žrtava i da se još traga za više od 500 – kazao je načelnik Petrović poručujući da izgrednici imaju svoja imena i prezimena i da za svoje ponašanje trebaju odgovarati pred zakonom.

Načelnik Doboja, Udruženju nestalih Zvorničana danas je obećao novčanu pomoć od 15.000 maraka za izgradnju Memorijalnog centra u sklopu mezarja Memići.

Inače, sastanku sa predstavnicima Udruženja nestalih Zvorničana prisustvovali su i potpredsjednik RS-a Enes Suljkanović i delegat u Vijeću naroda RS-a Fadil Banjanović na čiju inicijativu je i došlo do današnjeg sastanka.

Dnevni avaz

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme

nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher giuseppe zanotti pas cher zanotti pas cher giuseppe zanotti pas cher giuseppe zanotti pas cher zanotti pas cher giuseppe zanotti pas cher giuseppe zanotti soldes michael kors outlet michael kors outlet online michael kors outlet store michael kors outlet handbags michael kors outlet watches moncler outlet online piumini moncler outlet moncler outlet moncler outlet italia moncler outlet milano woolrich outlet online